Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, s-a prezentat astazi la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru audieri in dosarul in care UCECOM a facut plangere impotriva sa pentru presupuse fapte penale din perioada cand era viceprimarul Capitalei

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, s-a prezentat si la inceputul saptamanii la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Orban declara, pe 30 iunie, pentru NewsIn ca se va prezenta saptamana aceasta la Parchetul General pentru a fi audiat.

Ludovic Orban a mai afirmat ca plangerea penala pe numele sau a fost facuta de reprezentantii UCECOM in aprilie sau mai 2005. Potrivit fostului viceprimar, UCECOM avea o conventie de dinainte de 1998 cu Primaria Capitalei, prin care era obligata sa plateasca o anumita suma pentru spatiile comerciale pe care le folosea. Uniunea nu ar fi achitat aceste sume. "In 2004, eu am semnat un document cu o cooperativa ce facea parte din UCECOM si care se angaja sa plateasca acesti bani", a afirmat Ludovic Orban.

Potrivit lui, ulterior a existat un contract de vanzare-cumparare a spatiilor, contract semnat, insa, de un jurist al primariei care sustine ca ar avea o imputernicire de la fostul viceprimar.

"Eu nu am inteles care e infractiunea. O sa ma consult cu juristi. Nici nu stiu daca o sa imi iau un avocat", a mai afirmat Orban, care a declarat ca nu este invinuit in dosarul in care s-a prezentat, pe 30 iunie, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Pe numele lui Orban nu s-a inceput urmarirea penala, el fiind audiat in calitate de faptuitor, au declarat, luni, pentru NewsIn, surse judiciare.

Potrivit acestora, plangerile penale au fost facute in legatura cu unele spatii comerciale.

Ministrul transporturilor, Ludovic Orban, s-a mai prezentat, pe 30 ianuarie, la Parchetul General, pentru discutii informale privind ancheta in cazul accidentului in care a fost implicat.

Parchetul s-a autosesizat in cazul accidentului in care a fost implicat ministrul transporturilor, Ludovic Orban, in 19 decembrie 2007, dupa ce incidentul a fost semnalat in presa si dupa ce Politia Capitalei a confirmat existenta acestuia, se arata in motivarea deciziei de neincepere a urmaririi penale, emisa, in 4 februarie, de catre procurorii Sectiei l de urmarire penala si criminalistica din Parchetul General.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.