Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, i-a solicitat ieri, printr-o scrisoare, presedintelui Traian Basescu sa promulge de urgenta modificarile la Legea 10/2001 adoptate de Parlament la sfirsitul lunii iunie.
Liderul conservator precizeaza in scrisoarea catre seful statului ca retrocedarea fostelor imobile nationalizate este "una dintre problemele majore cu care se confrunta multi cetateni" care, dupa o viata de munca, au fost obligati sa paraseasca propriile casele. El a adaugat ca legea despre care vorbeste va rezolva problemele acestor oameni si "va pune punct si actiunilor mafiei retrocedarilor". "Sint sigur ca va sint cunoscute cazurile disperate in care oamenii si-au pus capat vietii pentru a nu fi nevoiti sa treaca prin umilinta de a ramine pe drumuri", se mai arata in scrisoare. Dan Voiculescu mai mentioneaza ca modificarile legii nu exclud si nu marginalizeaza proprietarii, carora li se ofera despagubirea financiara pentru imobilele care le-au apartinut si care au fost confiscate de statul roman, ci recunoaste dreptul lor de proprietate, statul fiind obligat la o interventie eficienta pentru despagubirea acestor oameni.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.