Desi Comisia de Cod Electoral mai are la dispozitie doar 10 zile pentru a trasa colegiile uninominale, mai putin de un sfert din colegiile uninominale au fost delimitate pana in prezent.

Reprezentantii PD-L din cadrul Comisiei de Cod Electoral sustin ca decupajele colegiilor nu vor fi realizate la timp, sarcina urmand astfel sa revina Guvernului, fapt ce ii va avantaja, evident, pe liberali. Presedintele Comisiei de Cod Electoral, Mihai Voicu (PNL), a sustinut insa ca harta colegiilor va fi realizata la timp, dar, in caz contrar, Guvernul va tine cont de propunerile partidelor politice.

Avantaj

Termenul de 90 de zile destinate Comisiei de Cod Electoral pentru delimitarea colegiilor va expira pe 19 iulie. Desi Comisia ar fi trebuit sa realizeze decupajul a 450 de colegii uninominale pentru Senat si Camera Deputatilor, aferente celor 43 de circumscriptii electorale, nu a reusit sa delimiteze nici macar un sfert din numarul total al colegiilor uninominale pana in prezent. In cazul in care Comisia nu va definitiva harta colegiilor la termen, decupajul colegiilor uninominale va fi realizat de Guvern.

Targ

Nici membrii Comisiei nu mai cred in finalizarea colegiilor pana la data stabilita. "Este greu de crezut ca vor fi realizate la timp, caz care este agreat de PNL. Timp de trei saptamani nu s-a facut nimic", a declarat vicepresedintele Comisiei de Cod Electoral, Valentin Iliescu. In opinia membrilor PD-L din Comisie, "PNL are tot interesul ca decuparea colegiilor uninominale sa fie realizata de Guvern. Astfel ar putea sa isi maximizeze rezultatele din alegeri". Mai mult, Valentin Iliescu a afirmat ca trasarea de catre Guvern a colegiilor uninominale si adoptarea unei hotarari de guvern fara a tine seama de parerea partidelor politice ar fi ilegala. Democrat-liberalul a sustinut ca PSD si PNL s-au apucat deja sa negocieze in judete si candidatii din colegii si ca "totul se face smechereste, ca la targ".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.