Reprezentantii PSD Prahova au anuntat, miercuri, ca l-au invitat pe Ion Iliescu sa candideze pentru Senat din partea unui colegiu din judet, avand in vedere ca fostul presedinte "a fost o prezenta activa in ultimii ani in judetul Prahova", transmite corespondentul NewsIn.
"PSD Prahova a decis, in sedinta Comitetului Executiv largit al partidului, sa ii adreseze invitatia lui Ion Iliescu, presedinte de onoare al PSD si fost presedinte al Romaniei, de a candida pentru un post de senator intr-unul din colegiile din judetul Prahova", se arata intr-un comunicat al partidului.

Presedintele filialei Prahova a PSD, Marian Saniuta, a precizat, pentru NewsIn, ca hotararea Comitetului Executiv este bazata pe mai multe motive. "In primul rand, domnul Ion Iliescu a raspuns de activitatea Organizatiei PSD Prahova in perioada 1996-2000 si cunoaste realitatile judetului", a spus Saniuta. De altfel, organizatia PSD Prahova a propus, in cursul anului 2006, infiintarea functiei de presedinte de onoare al PSD si l-a sustinut pe Ion Iliescu pentru ocuparea acesteia. "Un alt motiv este legat de faptul ca Ion Iliescu a fost o prezenta activa in ultimii ani in judetul Prahova, iar cu ocazia campaniei electorale din acest an si-a adus o contributie importanta la rezultatele inregistrate de Organizatia Judeteana PSD Prahova", a mai spus presedintele filialei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.