Ministrul liberal al Transporturilor, Ludovic Orban, si premierul Calin Popescu Tariceanu, inamici pe linie de partid, si-au numit recent apropiatii in noi functii guvernamentale.

Astfel, vicepresedintele PNL si-a uns prietenul, fostul prefect al Capitalei, Catalin Deaconescu, demis de seful Guvernului, in functia de consilier personal la minister. De partea cealalta a baricadei, Tariceanu si-a numit fostul partener de afaceri, Nicolae Rotileanu, in functia de consilier de stat in cadrul Cancelariei Primului-Ministru. Mentionam ca, pana in prezent, Rotileanu a ocupat functia de consilier personal al premierului, in cadrul aceleiasi structuri.

Fostul prefect al Capitalei Catalin Deaconescu a declarat marti ca a fost numit consilier al ministrului Transporturilor, Ludovic Orban, precizand ca in 14 iulie va fi prima zi de lucru si ca spera sa se ocupe de auto­strazi. Deaconescu a spus ca nu a rezistat "tentatiei" de a fi alaturi de ministrul Transpor­turilor. "Luni (14 iulie n.r.) va fi prima zi de lucru in functia de consilier al ministrului Orban. Astept sa mi se repartizeze domeniul de activitate, care sper ca va fi cel al autostrazilor", a spus fostul prefect al Capitalei. Deaconescu a adaugat ca, asa cum a precizat inca de la destituirea sa din functia de prefect, nu a putut sa accepte sa ramana intr-un post inferioar celui pe care l-a ocupat in ultima perioada.

Ex-prefectul Deaconescu, eliberat din aceasta functie in luna iunie prin Hotarare de Guvern, a fost suspendat din postul de inspector guvernamental, in baza unei decizii a premierului Tariceanu. Postul de prefect al Bucurestilor a fost preluat de directorul adjunct al Corpului de Control din Ministerul Internelor si Reformei Administrative, Ion Tincu. Premierul Tariceanu a sustinut ca prefectul a fost schimbat pentru probleme legate strict de activitatea institutiei in ceea ce priveste alegerile locale si nu din ratiuni politice, in timp ce Catalin Deaconescu a afirmat contrariul.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.