Primarul Constantei vrea sa intre in greva de semnatura, seful Consiliului Judetean crede ca PNA... "a mancat rahat"

Pentru a-si proba nevinovatia, Mazare a adus-o in fata jurnalistilor pe una dintre persoanele citate de PNA in dosarul sau. Doamna Georgeta Militaru este pensionara, are cetatenie romano-turca si in anul 2001 solicitase municipalitatii restituirea in natura a imobilului si terenului mostenite de la sotul ei. Pe 11 martie a.c. a fost citata de PNA Constanta, dar, deoarece "citatia nu era stampilata", nu s-a prezentat. A doua zi dimineata, a fost luata pe sus de un politist si anchetata de un procuror "care pe un ton dur mi-a spus ca am dat 9.000 euro dlor Mazare Radu si Nicusor Constantinescu. Am ramas socata, pentru ca nici nu-i cunosteam personal. Procurorul mi-a aratat o declaratie scrisa deja. Aratandu-i ca am dubla cetatenie, romana si turca, si-a revizuit tonul si m-a invitat sa scriu eu.

Am dat o declaratie in care am spus ca nu am dat nici bani si nici alte foloase la nici unul din cei doi". Casa nu i-a fost restituita nici pana astazi, dar Mazare a promis, ieri, ca "o sa i-o dau, fiindca-i in regula". Presedintele Consiliului Judetean, Nicusor Constantinescu, si el in vizorul PNA (pentru cei 9.000 de euro invocati de procurori), este si mai vehement, infierand "toate aceste ilegalitati si abuzuri, ca pe vremea Anei Pauker", in spatele carora ar sta deputatul PD Stelian Dutu, ex-presedintele CJ Constanta, si ministrul Blaga. "Au tot mancat rahat, si acum a inceput sa miroasa", a izbucnit el, amenintand la randu-i cu tribunalul. "In aceasta stare de haituiala politica, ma gandesc sa nu mai semnez, ca primar, nici un document", a afirmat ieri, intr-o conferinta de presa, edilul-sef al Constantei. Primarul Radu Mazare a facut aceasta declaratie-soc dupa ce, cu o zi inainte, fusese audiat 3 ore de procurorii PNA Bucuresti.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.