Mircea Geoana pregateste echipa de guvernare a PSD si se tine de promisiunea facuta baronilor: organizatiile lui Mazare, Oprisan si Dragnea vor avea ministri, drept rasplata pentru victoria lor la locale. Liviu Dragnea insusi tinteste un portofoliu, cel al Administratiei, mai ales ca are de promovat pachetul legislativ al descentralizarii, prin care presedintii de Consilii Judetene capata puteri nelimitate.

Si Marian Oprisan, baronul de Vrancea, nutresete ambitii ministeriale, sustin colegii sai din conducerea PSD. El insa nu recunoaste acest lucru, dar spune ca va face o propunere pentru guvernul PSD. „Eu nu as vrea sa plec de la Consiliul Judetean“, a declarat pentru Cotidianul Marian Oprisan.

In ultima perioada Oprisan aproape ca s-a mutat la Constanta, unde isi armonizeaza planurile de cucerire a partidului si a viitorului guvern cu Nicusor Constantinescu si cu Radu Mazare. Din aceste planuri face parte si promovarea fratelui lui Radu Mazare, Alexandru, ca ministru in cabinetul pe care social democratii il pregatesc.

Alexandru Mazare, care este unul dintre cei mai necuvantatori deputati din Parlamentul Romaniei, a declarat pentru Cotidianul ca el isi doreste sa fie ministru, si ca i s-a promis de altfel aceasta functie, dupa ce fratele sau, primarul Constantei, a discutat cu Mircea Geoana. „Fratele meu nu m-ar impune, ci m-ar propune.