Politica 9 Iulie 2008 10:46
Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat marti pentru NewsIn ca demisia lui Ioan Rus, Vasile Dancu si Vasile Puscas este un gest "firesc, de asteptat", avand in vedere performantele slabe pe care le-a inregistrat organizatia de la Cluj

"Este o reactie fireasca in ceea ce priveste conducerea organizatiei judetene. Era gestul de asteptat pentru ca performantele lor erau foarte slabe", a declarat fostul presedinte. Iliescu spune ca si demisia din functiile de la centru (Dancu si Rus sunt vicepresedinti, n.r.) este tot un gest firesc. "E un gest de bun-simt sa renunte si la functiile de la nivel national. Cu ce autoritate morala puteau sa-si exercite functia la nivel national cand au asa performante in organizatie?", a mai adaugat presedintele de onoare.

Iliescu a mai spus ca viata unor politicieni apar si succese si insuccese si ca fiecare om politic trebuie sa abordeze evenimentele cu realism si cu uzul ratiunii. "Sper sa ramana utili partidului, sa ramana oameni de partid. Am vazut ca vor sa-si continue munca teoretica in cadrul unei fundatii...", a aratat senatorul.

Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, a declarat marti ca demisia celor trei lideri ai grupului de la Cluj este un lucru rau pentru ca organizatia nu se poate redresa "revenind la zero". Nastase a opinat ca Rus, Dancu si Puscas nu au facut bine ca au demisionat din functiile detinute din partid, pentru ca "nu revenind la zero" se pot corecta rezultatele slabe obtinut de aceasta organizatie. "Este un lucru rau (n.r. demisia) care ne duce cu ani in urma. Sper ca este o despartire temporara", a adaugat Adrian Nastase.

Nastase a amintit cum el a fost cei care i-a adus pe clujeni in Guvern "din dorinta de a se lega mai strans cu aceasta regiune". Intrebat daca este un semnal prost pentru partid aceasta demisie, Nastase a raspuns: "Depinde. Unii vor spune ca un grup care vorbea mai mult decat facea nu mai incurca lucrurile, altii vor spune ca partidul risca sa dea un semnal de inchidere in sine. Este practic o retragere din linia intai a celor de la Cluj".

Liderii grupului de la Cluj, Ioan Rus, Vasile Dancu, Vasile Puscas si-au anuntat marti demisiile din toate functiile din PSD. Acestia afirma totodata ca raman simpli membri de informeaza NewsIn.

"Astazi, 8 iulie 2008, am transmis presedintelui PSD, spre luare la cunostinta, demisiile individuale din toate functiile detinute in Partidul Social Democrat, la nivel central si local. Ramanem membri ai PSD.
Vom continua sa promovam in Romania social-democratia moderna, de tip vest european", anunta cei trei.

Fostul lider PSD Cluj, Vasile Dancu, a declarat ieri ca nu i s-a transmis oficial decizia Biroului Permanent potrivit careia dizolvarea si reorganizarea filialelor sanctionate nu va mai fi supusa validarii Consiliului National si a precizat ca ea contravine statutului.

Potrivit Realitatea, demisia celor trei a aparut pe fondul dizolvarii organizatiei teritoriale PSD Cluj in urma sedintei BPN de luni, intalnire in urma careia Cristian Diaconescu a fost ales presedinte interimar.

Adrian Nastase considera ca gestul celor trei a fost un gest pripit dar se bucura ca vor activa in cadrul fundatiei.

"Eu nu cred ca au facut bine ca au demisionat. Prin ei, organizatia de la Cluj avea o identitate aparte. Ceea ce stiu sigur e ca vor sprijini in continuare doctrina PSD si vor sprjini fundatia partidului", a declarat Adrian Nastase, conform Relaitatea.

Totusi, cei trei demisionari au declarat ca nu vor pleca din partid si vor activa ca membrii in cadrul Institutului Social Democrat din Transilvania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.