PSD, PPRM si PUR au fortat introducerea crizei ostaticilor pe ordinea de zi a sedintei comune a Parlamentului.
Birourile Permanente ale Camerelor au discutat doua ore in contradictoriu problema crizei irakiene, chestiunea nefiind pe ordinea de zi. PSD si PPRM voiau o ampla dezbatere, urmata de votarea unei hotariri de retragere a trupelor din Irak. Ulterior, PSD a propus adoptarea unei declaratii politice, precedata de dezbateri. Dupa consultari, s-a renuntat si la dezbateri. In cele din urma, Parlamentul a adoptat o declaratie, prin care a cerut CSAT analizarea, in regim de urgenta, a situatiei, precum si a implicatiilor deciziilor care urmeaza a fi luate, si informarea Parlamentului.

Parintii ziaristilor ostatici au venit la Palatul Parlamentului. Senatorul PSD Ion Vasile, tatal jurnalistei Marie-Jeanne Ion, a cerut plenului Parlamentului sa dea prioritate subiectului ziaristilor rapiti. "Azi trebuie sa gasim o solutie la un demers politic, o solutie politica", a spus senatorul PSD.
El si-a incheiat pledoaria inecat de lacrimi, multumind Parlamentului, in numele familiilor jurnalistilor rapiti, pentru intelegere.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.