"Din punctul nostru de vedere, lucrurile sunt extrem de clare: e o decizie a CEX, ea se pune in aplicare. Nu vad niciun motiv sa discutam la Consiliu National un subiect care este inchis din punct de vedere statutar", a anuntat Geoana. Dupa ce ziaristii i-au reamintit ca la finalul sedintei CEX se anuntase ca decizia trebuie validata de Consiliu si a fost intrebat daca totusi acest for nu ar trebui sa se pronunte, Geoana a raspuns simplu:"Niet!".

Vasile Dancu acuza insa o noua incalcare a statutului PSD. Acesta a declarat ca nu i s-a transmis oficial decizia Biroului Permanent potrivit careia dizolvarea si reorganizarea filialelor sanctionate nu vor mai fi supuse validarii Consiliului National si a precizat ca ea contravine statutului, arata NewsIn.

BPN al PSD a stabilit de asemenea, coordonatorii pentru filialele in reorganizare, astfel Cristian Diaconescu se va ocupa de Cluj si Bihor, Titus Corlatean de Brasov si Alba, Miron Mitrea de Mures, Ecaterina Andronescu de Arad, Gheorghe Nichita de Neamt, iar Liviu Dragnea de Giurgiu.