“Cel mai sigur, anul acesta vom avea alegeri parlamentare pe 30 noiembrie, iar in momentul de fata ne aflam intr-o prima etapa de identificare a candidatilor, urmand ca in septembrie, la nivelul intregii tari, sa fie stabile candidaturile nominale pe colegii”, a declarat Puiu Hasotti.

Presedintele filialei judetene a PNL, deputatul Gheorghe Dragomir, a afirmat ca mizeaza pe un procent de 25% la alegerile parlamentare, cu 2% peste media nationala a partidului. “In judetul Constanta mizam pe trei locuri de deputati si un senator”, a spus Dragomir. Referindu-se la structura viitoarei guvernari, vicepresedintele liberal a declarat ca nu se poate lua in calcul nicio varianta, pana dupa alegeri.

“In mod firesc, pentru orice partid parlamentar, sunt de luat in calcul trei variante, dupa alegeri. Fie intra la guvernare intr-o coalitie, fie sprijina un guvern minoritar, fie ramane in opozitie. In primul rand, electoratul va stabili care sunt partidele ce vor intra in Parlament si apoi, in functie de scorul obtinut, se va stabili si configuratia majoritatii parlamentare si guvernamentale. Dupa parerea mea, in viitorul Parlament vor intra doar trei partide - PSD, PNL, PD-L - la care se adauga UDMR. Configuratia guvernamentala o va stabili insa electoratul, dupa increderea acordata acestor partide, in parte”, a spus Hasotti.