Politica 7 Iulie 2008 02:47
Prima discutie intre liderii UDMR si reprezentantii Partidului Civic Maghiar (PCM) privind colaborarea celor doua partide la alegerile parlamentare a fost una de tatonare.
Tokes i-a spus liderului UDMR, Marko Bela, oferta PCM: coalitie electorala. "Noi oferim o coalitie interna pe listele noastre", a replicat Marko. Dupa intalnire, Tokes a spus ca "daca exista vointa politica, aceasta intelegere se va crea", iar presedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor, ca "eu sper ca ratiunea va invinge. Ratiunea este ca trebuie sa avem o reprezentare politica in Parlament".

Pana la urmatoarea intalnire, peste doua saptamani, UDMR si PCM au de ales intre patru variante de colaborare: partid electoral, coalitie electorala, coalitie politica si coalitie interna in sanul UDMR.
La o intelegere au reusit totusi sa ajunga cele doua comisii de negociere: ca este necesara o colaborare la nivel national a maghiarilor din Romania, pentru modernizarea Ardealului si realizarea dezideratelor de autonomie


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.