Politica 7 Iulie 2008 01:15
"Ati jefuit rezervele de titei ale tarii si acum plangeti pensionarii. Nu puteti sa veniti ca niste fecioare neprihanite in fata romanilor, deoarece sunteti vinovati pentru cresterea preturilor.

PSD a girat contractele paguboase din energie", le-a transmis ieri presedintele PDL, Emil Boc, pesedistilor. "Ati votat privatizarea Petrom in calitate de parlamentar, dom­nule Boc. Incetati cu aborda­rea imatura si neserioasa, deoarece printre baietii destepti din energie sunt si colegii dumneavoa­stra", a fost replica deputatului PSD, Iulian Iancu, presedintele Comisiei de Industrii din Parlament.

Pesedistul a luat la tinta si Guvernul, caruia i-a solicitat sa prezinte public un raport in care sa explice de ce energia ieftina s-a plimbat prin intermediari de la un producator la altul. Iancu a adaugat ca in discutiile cu presedintele acesta s-a aratat mirat de afirmatia ministrului Muncii, Paul Pacuraru, care a sustinut ca in tara noastra exista 11,7 milioane de asistati social. Pesedistii si democrat-liberalii s-au intrecut ieri in atacuri reciproce, prin care au dorit sa-si arate interesul fata de cresterea preturilor la energie si cum acestea afecteaza viata de zi cu zi a romanilor. Primii care au iesit la rampa au fost social-democratii care, prin vocea lui Iulian Iancu, au solicitat Executivului sa ceara Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei sa prezinte un raport despre pretul energiei.

"Cea mai scumpa energie ajunge la populatie. In ultimele sase luni, energia ieftina a fost trimisa la export. In schimb, s-a ajuns ca energia sa ajunga de la un producator la altul dupa ce a trecut pe la sase intermediari", a declarat Iancu. Deputatul PSD a adaugat ca i-a prezentat sefului statului un set de zece masuri cu aplicare imediata in domeniul energiei si alimentelor. "Guvernul nu are un plan B fata de majorarile preturilor. Va anunt ca de la 1 iulie a crescut si pretul energiei termice cu 12,5%. PSD a propus un set de trei masuri cu aplicare imediata: reducerea pretului gazelor naturale pentru populatie, modificarea cosului de energie electrica si modificarea algoritmului de calcul pentru energia termica", a precizat pesedistul. El a adaugat ca seful statului s-a aratat ingrijorat de situatia in domeniu si ca l-a chemat la discutii pentru ca nu a inteles explicatiile ministrului de Finante, Varujan Vosganian.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.