Politica 5 Iulie 2008 05:50
PDL are trei nume pe lista scurta de potentiali premieri. Theodor Stolojan este cotat cu cele mai multe sanse, pentru ca Blaga si Videanu l-ar fi nemultumit pe Basescu

Candidatul PDL la functia de prim-ministru ar putea fi lansat la sfarsitul lunii august. Decizia ii apartine insa in buna masura presedintelui Traian Basescu.

PDL si-a stabilit, intr-o sedinta a Colegiului Director, obiectivul zero pentru 2008: castigarea alegerilor parlamentare cu 50%, ca sa poata guverna singur.

PDL ramane „partidul partener al presedintelui", dupa cum a spus Emil Boc, care a cerut o victorie neta, pentru a da presedintelui temei constitutional de numire a unui premier PDL.
Dupa cum declara surse din partid, candidatul la functia de prim-ministru ar putea fi desemnat in august, dupa consultari cu seful statului.

Favorit este prim-vicepresedintele PDL, Theodor Stolojan, fost premier in 1991. Liderii PDL spun insa ca si secretarul general Vasile Blaga este o optiune, la fel ca si fostul primar general Adriean Videanu. Stolojan ar putea fi prima alegere a sefului statului, deoarece atat Videanu, cat si Blaga l-au cam nemultumit, spun liderii citati, unul pentru ca nu a mai dorit sa candideze, celalalt pentru ca nu a izbandit la Capitala.

Exista insa si posibilitatea ca presedintele sa recurga la o solutie-„surpriza", alegand un democrat, la care opinia publica se asteapta mai putin.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.