De asemenea, el i-a atras atentia presedintele de onoare asupra grupurilor de interese care misuna in jurul lui Sorin Oprescu.

Iliescu le-a cerut celor din Capitala sa iasa pe strazi si sa "bata din usa in usa" pentru a convinge cetatenii sa voteze candidatii social-democrati la parlamentare. Sfatul presedintelui de onoare a fost insa taxat de cei prezenti. "Noi stam si batem orasul si altii merg la Monte Carlo sa participe la nunti si sa se distreze. Cum sa convingem noi un cetatean ca reprezentam valorile stangii, cand el vede la televizor cum liderii nostri stau la masa cu oameni de afaceri dubiosi si cu adversarii politici", a fost mesajul celor din Bucuresti pentru Iliescu.

Referirea era facuta in mod direct la presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, care a participat zilele acestea la nunta lui Dan Andronic. "Vanghelie l-a anuntat pe Iliescu ca este pregatit sa candideze la alegerile pentru Primaria Capitalei din 2012 si ca din acest moment el se afla in campanie. Mai mult a dorit sa ii arate lui Iliescu ca a evoluat si a folosit termeni precum <<miscarea browniana>>" ne-au declarat surse social democrate.