Politica 4 Iulie 2008 04:21
Vicepresedintele Cristian Diaconescu a fost desemnat lider interimar al PSD Arad, aceasta decizie a conducerii centrale a Partidului Social Democrat survenind ca urmare a faptului ca, saptamana trecuta, Biroul Judetean al organizatiei aradene si-a depus mandatul, transmite corespondentul Rompres.
Depunerea mandatului conducerii organizatiei judetene PSD Arad s-a facut la Mamaia, in cadrul Comitetului Executiv PSD, atunci luandu-se decizia numirii unuia dintre vicepresedintii partidului.In ceea ce priveste viitorul organizatiei, pozitia fostului lider al filialei, Florin Remetan, este cat se poate de clara, acesta afirmand ca toti social-democratii aradeni trebuie sa se mobilizeze, astfel ca la alegerile parlamentare din aceasta din toamna sa spele rusinea de la locale. Remetan a mai declarat ca la urmatoarea Conferinta Judeteana intentioneaza sa isi depuna candidatura alaturi de echipa cu care a muncit si acum, apreciind ca nu este vinovat de rezultatele slabe obtinute de PSD Arad la alegerile locale din iunie. Organizatia PSD Arad a obtinut la alegerile locale din iunie cele mai slabe rezultate din existenta ei: patru consilieri judeteni dintr-un total de 32; doi consilieri locali muncipiali dintr-un total de 23 si 14 mandate de primari, intre care cel al orasului Chisineu Cris, singura localitate urbana din judetul Arad care nu a fost castigata de PD-L. De asemenea, adunari generale pentru analiza rezultatelor obtinute in urma alegerilor locale se vor organiza, in urmatoarele 15 zile, in 31 de filiale teritoriale ale organizatiei judetene a PSD Tulcea. Decizia a fost luata miercuri seara, in timpul Conferintei organizatiei judetene a PSD, presedintele filialei, Trifon Belacurencu, afirmand ca birourile de conducere ale 20 de filiale teritoriale ale organizatiei care au obtinut mai putin de 20% la alegerile locale sunt dizolvate.Pana pe data de 17 iulie, in cele 20 de filiale vor avea loc adunari generale, in aceeasi perioada urmand sa aiba loc reuniuni similare si in alte 11 filiale teritoriale ale PSD care au obtinut o reprezentativitate mai mica de 25% in legislativul local in urma alegerilor din data de 1 iunie.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.