Politica 3 Iulie 2008 02:58
Europarlamentarul Laszlo Tokes a declarat, ieri, in cadrul sedintei de la Targu Mures a europarlamentarilor apartinand Aliantei Liber Europene (ALE) din cadrul Parlamentului European, ca preluarea presedintiei Uniunii Europene de catre Franta ar putea fi de bun augur in privinta drepturilor minoritatilor.

Laszlo Tokes si-a exprimat speranta ca statul francez isi va revizui politica in domeniul drepturilor minoritatilor nationale. “Domnul presedinte Sarkozy, care este de origine maghiara, ne-a spus ca nu trebuie sa nutrim sperante desarte, dar noi am insistat ca problemele autonomiei si ale minoritatilor sa fie articulate mai raspicat”, a aratat Laszlo Tokes.

Pe de alta parte, tot la Targu Mures, deputatul UDMR, Garda Dezso, a declarat ca Tinutul Secuiesc este in pragul unei catastrofe ecologice din cauza defrisarilor masive ale padurilor seculare. Acesta a acuzat faptul ca padurile din Muntii Harghitei, Muresului si Covasnei sunt supuse unei crime ecologice si ca in aceste zone au fost depasite cotele de taiere (exploatare) cu cel putin 20 de ani.

Deputatul a spus ca, desi a prezentat dovezi cu privire la mafia lemnului din zona Secuimii, autoritatile romane nu au luat nicio masura, iar orice dovada sau document scris fie a fost facut pierdut, fie a facut obiectul unor dosare penale, care au fost ulterior tergiversate.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.