Politica 2 Iulie 2008 03:36
UDMR vrea voturile obtinute de Partidul Civic Maghiar (PCM) la alegerile locale. PCM vrea sa intre in Parlament. Diferenta este ca Uniunea vrea colaborare sub sigla proprie, in timp ce PCM vrea o formula de coalitie.
Presedintele PCM, Szasz Jeno, a spus alaltaieri, citat de cotidianul bucurestean "Uj Magyar Szo", ca prin formarea unei coalitii electorale UDMR-PCM s-ar putea ajunge la pragul de 8% stabilit prin legea electorala, necesar accederii coalitiilor in Parlament. De cealalta parte, UDMR propune o alta forma de cooperare: candidatii PCM sa paraseasca partidul condus de Szasz Jeno pe perioada alegerilor, sa candideze sub culorile UDMR si dupa alegeri sa devina parlamentari ai PCM. "In UDMR si nu printr-o alta formula", a fost propunerea lansata de Marko Bela. Szasz Jeno a apreciat insa forma de cooperare propusa de UDMR ca fiind un atac la adresa partidului sau.

In vederea transarii acestei diferente de viziune, presedintele UDMR, Marko Bela, a anuntat ca va avea "o prima discutie" la sfarsitul acestei saptamani cu presedintele CNMT, Laszlo Tokes. Liderul UDMR a spus ca Tokes este singurul reprezentant al adversarilor Uniunii cu care este dispus sa stea la masa negocierilor. Intrebat daca crede ca Tokes ar accepta "reprezentarea unica", Marko nu a vrut sa raspunda.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.