Politica 2 Iulie 2008 03:35
Nicio zi fara scandal. Aceasta pare sa fie deviza PSD de la Consiliul Executiv National de vineri incoace.

Presedintele PSD Cluj, senatorul Vasile Dancu, si presedintele de onoare al partidului, Ion Iliescu, au avut ieri un nou schimb de declaratii. In meciul dintre cei doi a intervenit presedintele partidului, Mircea Geoana, care le-a cerut acestora sa se abtina de la declaratiile razboinice. Partidul scartaie si la Iasi, unde filiala judeteana risca sa se dezbine.

Uite cine vorbeste!

Dancu a declarat ieri cu ironie ca "am stat cu picioarele in lighean (asa cum il sfatuise Iliescu, n.r.) si ne-am uitat la rezultatele obtinute de Ion Iliescu in judetul nostru, in competitiile electorale la care a participat. (...) legitimitatea politica a domnului Ion Iliescu nu s-a creat niciodata in Transilvania, unde a pierdut alegerile. Ne intrebam in registrul dezbaterii din aceste zile: Ion Iliescu ar fi trebuit dizolvat pentru rezultatele slabe obtinute in aceste competitii electorale?". Presedintele PSD Cluj a aratat ca scorul cel mai mare inregistrat de Iliescu in Cluj la alegerile prezidentiale din 1996 si 2000 a fost de 15,29% din voturi. Afirmatiile lui Dancu vin dupa ce Iliescu a spus luni, referindu-se la acesta, ca "munca politica de substanta nu e sa stai sa sugi din deget si sa emiti fraze teoretice".

Raceala

In replica la declaratiile liderului PSD Cluj, Iliescu a declarat ieri ca il "lasa rece" tot ceea ce spune Dancu si s-a aparat spunand ca "eu niciodata nu am candidat la vreo functie in Cluj. Eu am candidat la nivelul tarii si eu pot fi judecat numai in raport cu scorul obtinut pe tara".

Arbitru

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a intervenit ieri printr-un apel catre Dancu si Iliescu sa se abtina de la a face declaratii critice unul la adresa altuia si a incercat sa explice tensiunea din partid. "In mod firesc, dupa o analiza de acest gen (CExN, n.r.), in care nu poti sa treci cu vederea rezultatele mai slabe ale unor organizatii, exista o tentatie de a continua razboiul declarativ", si-a aparat Geoana partidul.

Inca o buba

Tensiune e si in Moldova. Senatorul PSD Iasi Ion Solcanu a spus ieri ca "unii oameni din organizatie se tem probabil ca as putea coagula in jurul meu o miscare impotriva lor". Solcanu s-a referit la faptul ca liderul PSD Iasi, Gheorghe Nichita, a cerut la sedinta CExN a PSD excluderea din PSD a membrilor care au facut declaratii critice la adresa partidului in campania electorala, Solcanu fiind unul dintre acestia.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.