Politica 1 Iulie 2008 03:00
Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, i-a replicat luni liderului de la Cluj, Vasile Dancu, ca ar trebui sa invete de la cei cu rezultate practice bune, precum cei de la Constanta, in loc sa "suga degetul" si sa emita doar teorii.

"Asta inseamna munca politica de substanta si nu sa stai sa sugi din deget si sa emiti fraze teoretice", a afirmat Iliescu, in contextul in care a laudat activitatea de campanie de la Constanta, potrivit newsin.

Intrebat despre afirmatiile lui Dancu, in care acesta s-a erijat in victima unei mineriade facute de Miron Mitrea, Iliescu s-a lansat intr-un atac la adresa liderului de la Cluj. " Pai, vedeti, o asemenea rabufnire este total neavenita. Si pentru un om inteligent cum este Dancu este de neinteles. Adica el nu are forta morala sa spuna <<fratilor, nu ma pricep dom'le! In materie de munca organizatorica am dovedit incapacitate, de trei ani de zile suntem acolo, le dam altora lectii, iar noi nu suntem capabili sa o demonstram in practica, iar altii pe care-i consideram mai nu stiu cum iata ca reusesc". Dar reusesc pentru ca oamenii aia lucreaza concret>>, a afirmat presedintele de onoare al PSD, care i-a sfatuit pe cei fara rezultate sa ia lectii de la cei cu scoruri bune in alegeri.

Liderul PSD s-a referit specific la organizatia judeteana Constanta, care, in opinia sa, a lucrat foarte bine in cadrul campaniei pentru alegerile locale, avand mesaje adaptate pentru fiecare candidat si pentru problemele fiecarei localitati.

Intrebat unde e grupul de la Cluj in prezent, Iliescu a replicat - "E la coada clasamentului, acolo e!". Presedintele de onoare al PSD a tinut insa sa puncteze ca ceea ce s-a vehiculat in presa, ca ar avea ceva cu Dancu sau cu organizatia de la Cluj sunt false. "Nu sunt un tip ranchiunos de felul meu. Dar faptul ca organizatia de la Cluj are printre cele mai slabe rezultate, lor ar trebui sa le dea de gandit. Ei au vrut s-o faca pe campionii reformarii si modernizarii partidului. S-o fi demonstrat! Nu vorbe, nu in teorii, au avut trei ani de zile in care sa fi demonstrat ce inseamna abordare moderna a social-democratiei.

Care este cantarul eficientei muncii politice? Rezultatul intr-o campanie electorala! Ori ei se situeaza la coada clasamentului. Atunci in ce consta autoritatea lor si de unde aceasta aroganta, pretentia sa fie si pedagogii altora, cand nu demonstreaza prin fapte acest lucru? Dar nu e o chestie de ordin personal intre mine si ei", a afirmat Iliescu.

In opinia presedintelui de onoare al PSD, Dancu "si altii" ar trebui sa reflecteze "cu multa pertinenta si decenta si sa invete de la altii care stiu sa faca si munca politica practica nu numai sa scrie despre si sa faca teorii in jurul activitatii politice", adica de la cei cu rezultate bune.

Iliescu a adaugat ca era necesara o analiza proprie, pentru ca fiecare sa traga concluziile pentru activitatea viitoare, iar reactiile impulsive, intempestive, nu sunt "niciodata" binevenite. "Eu inteleg amaraciunea oricui. Nu cred ca cineva este fericit ca a avut rezultate slabe. Recomandarea de fond asta este: fratilor, fiecare in parte, stati cu picioarele in lighean cum spune romanul si analizati cu toata seriozitatea ce se intampla", a mai afirmat el. Iliescu a subliniat ca au fost organizatii in Ardeal care au avut "rezultate totusi pertinente".

Presedintele PSD Cluj, Vasile Dancu, a declarat, luni, ca social-democratii clujeni vor decide dupa Consiliului National ce vor face in continuare, afirmand ca este prematur sa vorbeasca despre o plecare din partid, insa neexcluzand aceasta varianta, transmite corespondentul NewsIn.

"Este prematur sa vorbim despre o plecare din partid. Atunci cand te asociezi intr-un partid, ai toate variantele la dispozitie, asa cum intotdeauna exista si posibilitatea de a nu mai urma un proiect pe care l-ai inceput daca nu mai ai conditii necesare pentru acest lucru", a declarat Dancu, luni, dupa sedinta Biroului Permanent Judetean, care a respins drept nestatutara decizia Comitetului Executiv (CEx) de dizolvare a conducerii filialei.

Dancu declarase duminica pentru NewsIn ca este victima unei "mineriade" interne ce a fost orchestrata de Miron Mitrea.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.