Comitetul Executiv a sanctionat falanga ardeleana pentru rezultatele slabe in alegeri

Conducerea filialei PSD-Cluj isi pregateste demisia din partid, sustin oficiali social-democrati de la varful formatiunii politice, nemultumita de sanctiunile primite in cadrul sedintei Comitetului Executiv de vineri. Ioan Rus, Vasile Dancu si Vasile Puscas vor convoca astazi o conferinta de presa pentru a transa raporturile lor cu partidul si pentru a face o "analiza lucida" a situatiei in care se gaseste PSD.

Este de asteptat ca cei trei sa anunte o perioada de reflectie inainte de a opta pentru intrarea intr-unul din partidele parlamentare. Vasile Dancu a anuntat ieri ca nu intentioneaza sa plece din PSD insa mai multe organizatii din Ardeal si-ar fi exprimat nemultumirea fata de sanctiunile primite de la centrul partidului. Aripa PSD Cluj s-a remarcat prin solicitarile repetate de reforma a partidului si prin intentia de a infiinta Partidul Ardelenilor, insa performantele electorale au fost lamentabile.

O alta masura contestata de majoritatea filialelor PSD este legata de excluderea din partid a acelor membri care fac declaratii impotriva propriei formatiuni politice. Propunerea a fost facuta de Gheorghe Nichita si a fost aprobata in sedinta de vineri de la Mamaia. Initiativa este considerata ca un "pumn in gura", si va fi utilizata pentru neutralizarea membrilor incomozi, sustin surse din partid.

Prin aceasta masura, orice lider de filiala din PSD va putea sa isi elimine rapid contracandidatii de pe plan local, anuntand la centru ca acestia duc o politica de discreditare a partidului si ca aduc grave prejudicii de imagine. In Comitetul Executiv al PSD, cel care a venit cu propunerea a fost primarului municipiului Iasi, Gheorghe Nichita. El a avut mari probleme in timpul campaniei electorale cu colegul sau Lucian Flaiser, care a dorit sa candideze cu orice pret pentru presedintia Consiliului Judetean Iasi. Conflictul dintre cei doi s-a soldat in cele din urma cu demisia lui Flaiser si trecerea acestuia la PD-L. Nici grupul de la Cluj nu a fost tocmai tacut in timpul campaniei electorale, avand numeroase contre cu cei din stafful de campanie pentru modul in care este sustinut candidatul PSD pentru Primaria Capitalei, Cristian Diaconescu. Vasile Dancu si Ioan Rus au lasat sa se inteleaga ca cei de la Bucuresti fac un joc dublu si ca tradeaza interesele partidului. Conform unor surse din partid, si declaratiile acestora urmeaza sa fie analizate in perioada urmatoare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.