Presedintele Societatii Romane de Radio Dragos Seuleanu a fost chestionat, ieri, de Comisia parlamentara de ancheta a SRR-SRTv in legatura cu activitatea in fruntea institutiei.

Audierea, purtata pe un ton amical, a aratat ca mult contestatul sef al Radioului este stapan pe situatie. Membrii Comisiei i-au ridicat lui Seuleanu o serie foarte lunga de intrebari, din care rezultau acuzatii pe multiple paliere: management defectuos, manipulare politica, cenzura, nepotism, incompatibiliate etc.

CHELTUIELI

Seuleanu a fost rugat sa justifice cheltuieli de peste 500.000 de euro ale SRR pentru organizarea unor concerte in capitale europene ale Orchestrei Nationale Radio. Presedintele SRR a spus ca suma nu este exagerata pentru bugetul SRR si ca prestatia orchestrei a fost foarte apreciata de public. Acesta a fost ales pe spranceana dintre personalitatile capitalelor respective. Seuleanu nu a negat ca la concertele Orchestrei Nationale Radio au participat politicieni ai fostei puteri, dar a precizat ca actiunile sale au vizat imbunatatirea imaginii Romaniei.

Intrebat de ce nu a organizat licitatii la mai multe contracte incheiate de SRR, Seuleanu a raspuns ca nu in toate cazurile legea obliga la acest lucru. El a negat ca i-ar fi trimis la tura de noapte pe toti cei care nu ar fi fost de acord cu politica sa redactionala. Seuleanu a mai spus ca nu exista cenzura in radioul public si ca cei care fac acuzatii de acest fel sunt mincinosi. El a aratat ca activitatea radioului public a fost verificata de Clubul Roman de Presa, iar acesta nu a descoperit abateri de la normele deontologice.

ATACAT SI HARTUIT

Presedintele SRR i-a rugat pe membrii Comisiei de ancheta a activitatii SRR-SRTv sa asculte o inregistrare din timpul unei sedinte a Consiliului de Administratie al SRR, in care reprezentantul angajatilor Razvan Dumitrescu folosea un limbaj necivilizat si un ton nepotrivit pentru a incerca sa intimideze. Seuleanu a spus ca Dumitrescu nu a mai primit documentele referitoare la contractele incheiate de SRR pentru ca acestea ajungeau imediat la presa. "Razvan Dumitrescu a creat o stare de tensiune. Ma hartuieste in mod sistematic si urmareste sa ma dea afara. La ultima sedinta a CA, a cerut sa-mi dau demisia. Acum, domnul Dumitrescu este si angajat al institutiei, si membru CA. Are o problema", a declarat Seuleanu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.