Membrii Biroului Permanent ii cer presedintelui PRM sa-si asume esecul alegerilor. Acesta incearca sa-i pacaleasca cu un scenariu conform caruia si la alegerile din toamna se va vota pe liste

Majoritatea liderilor demisionari din Biroul Permanent al PRM au hotarat sa treaca la alte partide, daca nu reusesc fortarea Congresului si exilarea sefului Vadim Tudor. "Tribunul se tine cu dintii de jiltul de presedinte si refuza in mod constant convocarea unui Congres. Daca Vadim nu isi asuma esecul alegerilor, grupul parlamentar al PRM va fi format doar din securistii pe care nu ii mai primeste nici un alt partid, Merce si Zamfirescu, si din doamnele fidele Anca Petrescu si Jipa", ne-a precizat un reprezentant al conducerii peremiste.

Intuind ca liderii, speriati de spectrul unei eventuale existente neparlamentare, vor sa-l paraseasca, Tribunul a incercat, in sedinta Biroului Politic de miercuri, sa-i pacaleasca si sa ramana in PRM, deoarece partidul o sa intre "cu siguranta" in Parlament. "Vadim Tudor a sustinut in acea sedinta ca are stire de un moratoriu semnat intre PNL si PSD in care ambele partide s-ar fi hotarat sa boicoteze votul uninominal pentru alegerile generale, la acest scrutin urmand a se vota pe liste. Tribunul a lansat acest scenariu, in care votul uninominal s-ar introduce abia in 2012, in incercarea de a calma liderii speriati ca nu vor mai intra in Parlament", ne-au explicat sursele citate.

Argumentul nemultumitilor

Peremistii exasperati de maniera in care Vadim intelege sa conduca partidul, fara sa isi asume sub nici o forma esecul de la alegerile locale, au argumentat ca Tribunul trebuie sa renunte la functie deoarece toti reprezentantii Biroului Politic, care si-au dat deja demisia, au fost impusi in functie chiar de dirigintele PRM. "La ultimul Congres, Vadim ne-a impus intreaga formula de conducere, formata din 28 de lideri. Nici nu ii stiam, nici macar nu ne-a dat o lista sa-i votam. Ne-a spus sa votam la gramada formula de conducere si toata lumea a votat nestiind pentru cine. Daca oamenii impusi si asumati de sef si-au dat in bloc demisia, Tribunul ce mai cauta acolo?", s-a intrebat retoric un deputat peremist.

Gelil, pe faras

Vadim a reusit usor-usor sa ramana, in numai patru ani, fara cei mai fideli oameni ai sai. Surse pere­miste au sustinut ca deputatul de origine tatara, Gelil Eserghep, e pe cale sa se alature celorlalte nume care au parasit barca partidului. Acestea ne-au explicat ca motivul racelii ce s-a instaurat intre Eserghep si Vadim este ca deputatul s-a saturat sa pompeze bani cu nemiluita in oficiosul "Tricolorul", sa aiba profit zero, dar procese cu nemiluita.

Analiza esecului

Liderul PRM al organizatiei sector 2 din Capitala, Aurel Cristea, ne-a declarat ca partidul se va confrunta cu plecari in bloc daca seful Vadim refuza elaborarea unei analize serioase a esecului de la alegerile locale. "Stiu situatia din PRM, in teritoriu si la centru e haos. Vadim trebuie sa isi asume responsabilitatea unei analize serioase, altfel partidul va inceta sa mai existe", ne-a declarat Cristea, care a recunoscut ca a avut un schimb dur de replici, miercuri, cu Vadim Tudor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.