In acelasi timp, Nastase reaminteste de cutuma existenta la PSD conform careia presedintele formatiunii devine prim-ministru in cazul in care partidul ajunge la putere.

”Vreau sa candidez la Presedintie in masura in care colegii mei din PSD considera in continuare ca sunt un candidat potrivit. Nu m-am schimbat din 2004 si pana astazi. Sunt acelasi om politic, am aceeasi viziune despre dezvoltarea Romaniei, despre lucrurile de care este nevoie pentru ca tot mai multi romani sa poata trai linistiti si in siguranta aici. Am, evident, mai multe cicatrici decat acum patru ani, dar vazand ce s-a intamplat in acest mandat prezidential convingerile mi s-au consolidat. Si am vorbit cu foarte multi romani din aproape toate judetele, care m-au ajutat sa-mi confirm anumite idei si sa identific si altele”, a declarat Adrian Nastase.

Presedintele Consiliului National al PSD arata ca, in prezent, este un politician mai experimentat decat in 2004, iar comunicarea foarte stransa cu oamenii l-a ajutat sa inteleaga bine nu doar realitatea din statistici, ci mai ales viata obisnuita, modul cum recepteaza ei deciziile politice, in conditiile in care romanii isi doresc, mai presus decat orice, normalitatea.

In ceea ce priveste functia de premier, Adrian Nastase a precizat ca s-a stabilit deja o cutuma la PSD potrivit careia presedintele partidului devine prim-ministru in cazul in care partidul ajunge la putere. “Asa a fost in perioada in care eu am fost presedinte al partidului si nu vad de ce am schimba acum regulile jocului. Mai mult, acelasi model il intalnim si la PNL. Astfel incat, daca PSD va obtine in alegeri rezultatele pe care ni le dorim (si pe care avem potentialul de a le obtine), nominalizarea lui Mircea Geoana ar fi fireasca. Ea depinde de multi factori, dar eu pot sa va spun ceea ce imi doresc. Imi doresc, in primul rand, ca prin votul exprimat in alegerile parlamentare romanii sa indice clar o preferinta pentru revenirea PSD la guvernare. In al doilea rand, sper ca viitoarea guvernare sa aiba un program social-democrat, fiindca o asemenea gandire este cea mai potrivita pentru situatia in care se afla Romania astazi. Si imi mai doresc un lucru, pe care stiu ca il asteapta si multi dintre romani - ca viitoarea formula de guvernare sa fie una consensuala. Conflictul din acesti ani a irosit timp, resurse si multe sanse pentru Romania, iar el trebuie respins cu toate fortele”, a precizat Adrian Nastase.

Presedintele Consiliului National al Partidului Social Democrat, Adrian Nastase, a adaugat, de asemenea ca noul dosar in care este cercetat de Directia Nationala Anticoruptie nu este “deloc unul nou, ci pur si simplu este unul mai vechi, reciclat”.”Este vorba despre un dosar din 2006, reluat acum, in care s-a schimbat doar destinatia prezumata a banilor (atunci se specula ca aceasta era casa din Zambaccian). Acum, procurorii DNA, constatand ca, in calitate de deputat si fost prim-ministru, nu pot dispune inceperea urmaririi penale, au stabilit, in raport de aceleasi probe, ca banii ar fi fost folositi in campania electorala. Aici abuzul este chiar mai explicit. Daca nu se poate fabrica nimic nou, refolosim un dosar vechi”, a afirmat Adrian Nastase.