Fostul ministru al Externelor a votat si a sustinut in Comisia de cultura din Senat legea care prevedea ca jurnalele de stiri sa cuprinda in proportie egala stiri pozitive si negative. Dupa scandalul mediatic, o critica.

Atat in Comisia de cultura a Senatului, cat si in plen, legea care obliga televiziunile si radiourile sa difuzeze in egala masura stiri pozitive si negative in jurnale a obtinut unanimitate din partea senatorilor. Cel putin din partea celor prezenti la lucrarile in care aceasta s-a dezbatut.

In comisie, Adrian Cioroianu, coleg de partid cu unul dintre initiatorii legii, deputatul PNL Ioan Ghise, a sustinut legea si a si votat-o. Dupa scandalul mediatic iscat in jurul acestei legi si dupa ce aceasta a fost criticata de seful sau de partid, Calin Popescu Tariceanu, Cioroianu si-a schimbat pozitia. El a declarat miercuri pentru NewsIn ca este foarte greu de stabilit un procentaj intre stiri pozitive si stiri negative, dar profesionistii trebuie sa hotarasca acest lucru.

„E greu de hotarat in Parlament. Si eu ma intreb cum poate fi legiferata, desi, pe fond, ca intentie, ea este buna. Dar mi-e foarte greu de imaginat cum poate fi legiferata“, a declarat Cioroianu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.