"E clar ca trebuie sa imi dau demisia ca nu am alta solutie. (...) Cum pot sa accept eu in continuare sa stau in balciul asta, facut intentionat. Trebuie sa imi dau demisia si o sa mi-o dau", a afirmat liderul PSD, intr-o emisiune la Realitatea Tv. Mitrea a adaugat ca este nemultumit de situatia creata ieri, dupa ce in Camera Deputatilor a fost anulat votul privind cererea DNA de incepere a urmaririi penale impotriva sa, precizand ca vrea sa fie cercetat.

Votul pentru cererile DNA de incepere a urmarire penala in cazurile fostilor ministri, deputatii PSD Miron Mitrea si Adrian Nastase, a fost declarat nul, din cauza neintrunirii numarului minim de sustineri, respectiv 220. Din numarul total de 329 de deputati au fost prezenti doar 208, iar cererile DNA se adopta cu votul a cel putin doua treimi din numarul deputatilor.

Camera Deputatilor va relua votul in cazurile celor doi demnitari intr-o sesiune extraordinara sau in cea de toamna, conducerea forului legislativ neluand nicio decizie marti din cauza lipsei de cvorum, a declarat secretarul Camerei, deputatul PSD Ioan Munteanu.