Presedintele PD-L Emil Boc a declarat marti ca anularea votului in cazurile Nastase si Mitrea demonstreaza recidiva "coalitiei 322" si ca parlamentul s-a transformat "intr-o casa de protejare a persoanelor certate cu legea".
"Parlamentul se face inca o data de rusine, iar coalitia 322 recidiveaza. E vorba de complicitatea PSD acoperita de PNL si PRM pentru a bloca accesul justitiei cu privire la parlamentari. Cu sprijinul celor 322, Parlamentul se transforma intr+o casa de protectie a persoanelor certate cu legea", a afirmat Boc.
Liderul democrat-liberal a cerut conducerii Camerei Deputatilor sa decida reluarea in aceasta saptamana a votului privind avizul referitor la cererile DNA de incepere a urmaririi penale in cazurile Nastase si Mitrea, apreciind ca exista riscul activarii clauzei de salvgardare pe justitie.

"Ar fi profund incorect si imoral pentru Romania sa sufere o sanctiune, cum ar fi clauza de salvgardare pentru justitie, datorita inconstientei celor 322", a spus Boc. El a adaugat parlamentarii au aplicat zicala "fuga e rusinoasa, dar e sanatoasa, pentru a-si proteja interesele de grup".

Secretarul Camerei Deputatilor Ioan Munteanu a precizat marti ca nu s-a intrunit numarul necesar de voturi pentru a da un verdict in cazul Nastase si Mitrea, fiind exprimate doar 208 voturi, in conditiile in care pentru avizarea cererilor DNA erau necesare 220 de voturi.
Procedura va fi reluata intr-o sedinta ulterioara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.