Cotidianul va prezinta in exclusivitate insemnarile lui Ludovic Orban la sedinta PNL in care a fost debarcat de la sefia organizatiei de Bucuresti.

Ludovic Orban a intrat optimist in sedinta Biroului Politic al PNL de duminica, sperand ca demiterea sa din fruntea organizatiei Bucuresti nu va fi pusa in discutie. A dat declaratii presei, dupa care a mai zabovit putin cu jurnalistii. A iesit dupa vreo doua ore din sedinta, schimbat la fata, incercand sa-si mascheze dezamagirea, dar si debarcarea din functie.

Orban a dat duminica seara senzatia ca a acceptat cu greu decizia conducerii PNL. O dovedesc si notitele sale din timpul sedintei BPC surprinse intr-o fotografie realizata de fotoreporterul Cotidianul. Insemnari care arata un Orban agitat, preocupat sa se apere.

Si-a exersat semnatura de noua ori pe coltul foii, in grupaje de cate trei semnaturi, iar langa, a schitat o pledoarie in favoarea sa. Una care pe alocuri aduce a revolta si a reprosuri la adresa celor gata sa-l atace.
„Nu am fost mai slab decat nici un alt candidat. Am produs cantitativ si calitativ“, a scris fostul presedinte al PNL Bucuresti. „Ar trebui sa fiu apreciat. Sunt vinovat pentru rezultatele din sectoarele 2, 3, 4, 5“, a mai notat acesta. In rest, doar franturi de propozitii in care se apara: „In tot ce am facut...“, „Am fost la fel de implicat...“, „Sunt la fel de preocupat de...“. Notitele ar fi urmat sa fie folosite se pare intr-o conferinta de presa sustinuta de Tariceanu, la care insa Orban nu a mai fost chemat.

La finalul sedintei BPC, Ludovic Orban a incercat sa-si impacheteze debarcarea din fruntea organizatiei cat mai subtil. A vorbit jurnalistilor despre dizolvarea filialelor de la sectoarele 2, 3, 4, 5 si a subliniat ca va fi parte din echipa care va coordona Bucurestiul. Dupa Delegatia Permanen-ta si anuntul premierului Tariceanu cum ca el va conduce organizatia Bucuresti, alaturi de Eugen Nicolaescu si Marian Petrache, Orban a recunoscut ca „premierul probabil l-a eliminat“ si a spus ca nu are chef de socializare la petrecerea liberala care a incheiat sirul de sedinte de duminica.

Debarcarea lui Ludovic Orban din fruntea PNL Bucuresti si preluarea acestui scaun de liderul partidului, Calin Popescu Tariceanu, nu au linistit apele in partid. Iar replicile continua. Luni, vicepresedintele Crin Antonescu i-a reprosat lui Tariceanu ca s-a pripit sanctionandu-l pe Orban, cu care ar avea ceva personal.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.