Primarul comunei maramuresene Ruscova, Simion Roman, a murit inainte sa depuna juramantul, Prefectura Maramures fiind informata, ieri, despre decesul acestuia si despre necesitatea organizarii de noi alegeri, transmite corespondentul Mediafax.

Secretarul comunei Ruscova, Vasile Dorz, a declarat ca primarul ales a incetat din viata duminica.
"Nu stiu ce anume avea. Stiu doar ca era bolnav. A fost internat la Targu Mures, unde a si murit", a declarat Vasile Dorz .El a adaugat ca Simion Roman (PNL), care a castigat al doilea mandat consecutiv de primar in Ruscova in urma turului doi de scrutin al alegerilor locale, a fost validat in functie prin sentinta magistratilor Judecatoriei din Viseu de Sus, insa nu a apucat sa mai depuna juramantul.

"Am trimis o adresa la Prefectura Maramures, in care am pus in copie si certificatul de deces. In acest caz, trebuie organizate alegeri in termen de 90 de zile", a spus secretarul Vasile Dorz.

La alegerile locale din 1 iunie, in Ruscova au fost depuse cinci candidaturi, postul de primar fiind castigat de liberalul Simion Roman, in turul doi, dupa o lupta electorala cu Pavle Pop, candidat din partea PDL.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.