Delegatia Permanenta a PNL a decis reorganizarea filialelor care au obtinut rezultate scazute la alegerilor locale. In acest context s-a hotarat si dizolvarea conducerii organizatiei de la Bucuresti si implicit inlaturarea lui Ludovic Orban de la conducerea organizatiei.

Calin Popescu Tariceanu, actual presedinte al partidului va prelua si interimatul filialei PNL Bucuresti. Tariceanu a declarat ca nu are un conflict de natura personala cu Orban, iar deciziile au fost luate in calitate de presedintele al partidului

Dupa ce multa vreme isi capatase porecla de Moliceanu din cauza ca nu riposta la atacurile dure ale lui Traian Basescu, iata ca premierul Calin Popescu Tariceanu dovedeste ca poate sa fie si o mana de fier in PNL. Flancat de Bogdan Olteanu, dar si de Crin Antonescu, actualul presedinte interimar al filialei Bucuresti a paridului si presedinte al liberalilor a iesit sa explice presei deciziile Delegatiei Permanente. El a tinut sa precizeze ca Ludovic Orban va ramane insa ministrul Transporturilor.

"La Suceava, Neamt, Botosani, Dambavita, Sibiu, Arad si Timis, si nu in ultimul rand Bucuresti, rezultatele au fost slabe. Totusi, avem sase judete care au adunat mai multe voturi ca Bucurestiul pentru PNL", a declarat Tariceanu.

"In fata acestei situatii, Delegatia Permanenta a propus o reorganizare care sa aduca in frunte o echipa care sa obtina rezultatele mai bune, inclusiv la Bucuresti", a declarat Tariceanu, potrivit Realitatea Tv.
"Nu exista un conflict de natura personala intre mine si Orban pentru ca avem responsabilitati diferite, eu sunt presedintele partidului si el vicepresedinte. Speculatiile din presa sunt lipsite de orice fundament", a mai adaugat premierul.

Ludovic Orban a declarat ca Biroul Politic Central al PNL a propus dizolvarea conducerii organizatiei de la Bucuresti. Dupa aceasta decizie, Orban nu va mai fi presedintele organizatiei liberale de la Bucuresti. Interimatul va fi asigurat de premierul Calin Popescu Tariceanu, iar propunerea a venit din partea lui Mircea Ionescu-Quintus, presedintele de onoare al PNL.

Presedintele PNL Bucuresti Ludovic Orban refuzase insa sa isi dea demisia si precizase ca indiferent de decizia Delegatiei Permanente el va ramane fidel principiilor liberale.

"Indiferent de ce se va intampla in Delegatia Permanenta eu raman acelasi membru PNL. Nu o sa ma apuc sa arunc cu noroi in colegii mei. Nu cred ca trebuie sa platesc eu oalele sparte pentru niste disfunctionalitati care au existat", a marturisit Orban.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.