Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a condamnat atitudinea BEC in cazul localitatii iesene Voinesti, unde, desi unul dintre candidatii la primarie a decedat in dimineata scrutinului, procesul electoral nu s-a oprit, ajungandu-se in situatia macabra in care cel decedat a castigat mandatul de edil.
"Romania e singura tara din lume in care mortii voteaza cu viii si viii voteaza cu mortii. Mortii pentru ca sunt foarte multi pe listele electorale care s-au dovedit ca sunt decedati, nu numai la alegerile astea, ci din 1996 pana acum. Iata, am trait si reciproca", a glumit Tudor, referitor la cazul Voinesti, adaugand ca, dincolo de umorul macabru al situatiei, s-a demonstrat incompetenta reprezenatntilor Biroului Electoral Central.

Liderul PRM a mai spus ca nu s-ar fi ajuns la o asemenea situatia daca BEC ar fi oprit procesul electoral si ar fi consultat legislatia si ar fi cautat o solutie pentru rezolvarea acestui caz. "Nicaieri in lume o comunitate n-a votat un mort, stiind ca e mort. Oamenii nu sunt de vina, asa li s-a zis de la BEC. Pai astia mai au calitatea etica sa dea girul legalitatii la nivelul intregii tari?", a spus liderul PRM, care a reluat acuzatiile potrivit carora alegerile locale au fost fraudate.

BEC a decis continuarea procesului electoral in comuna Voinesti din judetul Iasi, chiar daca unul dintre candidatii intrati in turul al doilea a decedat in cursul zilei de duminica.Candidatul PSD la Primaria Voinesti, judetul Iasi, Neculai Ivascu, care a decedat duminica dimineata, a castigat la o diferenta de 23 voturi in fata candidatului PNL Gheorghe Dobreanu. Ulterior, BEC a decis sa-l valideze in functia de primar pe candidatul liberal Gheorghe Dobreanu, situat pe locul doi in cursa pentru Primaria Voinesti.

Peste 200 sute de persoane au participat, joi, in comuna ieseana Voinesti, la un miting pasnic impotriva deciziei Biroului Electoral Central, oamenii cerand sa fie organizat un nou scrutin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.