Primul-ministru va solicita Parlamentului desfiintarea functiei de ministru delegat pentru coordonarea autoritatilor de control. Miine, deputatii si senatorii vor decide si inlocuitorul lui H.-R. Patapievici in CNSAS.

Premierul Calin Popescu Tariceanu va solicita parlamentarilor, in sedinta comuna a Senatului si Camerei Deputatilor, care va avea loc miercuri, 27 aprilie, aprobarea modificarii listei Executivului prin desfiintarea functiei de ministru delegat pentru coordonarea autoritatilor de control.

Pe ordinea de zi a acestei sedinte se mai afla constituirea grupurilor parlamentare de prietenie, validarea deParlament a lui Mihai Seitan in functia de presedinte al Consiliului Economic si Social, validarea componentei comisiei speciale parlamentare pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii Serviciului de Informatii Externe (SIE).

Purtatorul de cuvint al Camerei, Titu Gheorghiof, a anuntat saptamina trecuta ca grupurile liberale din Camera Deputatilor si Senat au decis retragerea candidaturii pentru aceasta comisie a deputatului Claudiu Zaharia si au solicitat, in schimb, candidatura senatorului Daniel Ilusca. De asemenea, parlamentarii vor decide in sedinta comuna completarea componentei Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, deoarece in cadrul CNSAS s-a creat un loc vacant, in urma retragerii lui Horia-Roman Patapievici, care este in prezent directorul Institutului Cultural Roman.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.