Noul edil sef al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat astazi, in prima zi de munca la conducerea municipalitatii, ca i-a propus lui Adriean Videanu ca unul dintre cei doi viceprimari sa fie un reprezentanti din zona liberala, pentru "mai multa legitimitate vizavi de ce au dorit bucurestenii, prin votul lor".

"Domnul Videanu mi-a spus ca va discuta in cadrul PD-L aceasta propunere, astfel ca partidul domniei sale sa vina cu un raspuns in aceasta privinta", a spus Oprescu.

Ca urmare turului I de scrutin al alegerilor locale, in structura Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), PD-L are 24 de consilieri, PSD - 16, PNL - opt, PNG-CD - patru, iar PRM - trei consilieri.

PD-L si PNG-CD au anuntat, la inceputul saptamanii, ca vor coaliza pentru a detine majoritatea in consiliu, fiind propuse si doua nume pentru posturile de viceprimari generali. Acestea ar urma sa fie ocupate de Razvan Murgeanu (PD-L) si Robert Ionescu (PNG-CD).

Joi, in sedinta de constituire a noului CGMB, votarea celor doi viceprimari generali a fost amanata pentru sedinta urmatoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.