Conducerea Consiliului National Secuiesc (CNS) a ajuns la concluzia, in urma intrevederii avute la Budapesta cu presedintele Ungariei, Laszlo Solyom, ca seful statului maghiar sustine cele trei forme de autonomie propuse pentru Tinutul Secuiesc, transmite corespondentul Rompres.
“Faptul ca ne-a primit este un sprijin acordat autonomiei. Este mai mult decat o vorba. In viata politica, aceasta intalnire poate fi considerata un fapt, deci mai mult decat o vorba. Si, evident, chiar si promisiunea ca in viitor isi va sustine pozitia bineinteles ca nu se poate considera doar un gest de politete”, a aratat Balazs Izsak, presedintele CNS. Acesta a aratat ca a discutat cu presedintele ungar despre cele trei forme de autonomie si despre autonomia Tinutului Secuiesc. “Am prezentat sumar proiectul nostru de lege (referitor la autonomia Tinutului Secuiesc - n.r.), iar printre documentele pe care i le-am inmanat se afla si acest proiect de lege, tot ceea ce am spus, modelele pe care le-am folosit la acest proiect, toate sunt acceptabile si pentru domnul presedinte”, a sustinut Izsak. “In mod sumar, l-am informat privind obiectivele CNS. Domnul presedinte a confirmat, inca odata, pozitia sa cunoscuta privind autonomia inclusiv si autonomia teritoriala, enuntata cu ocazia vizitei oficiale in Romania. Considera ca autonomia este o forma corecta, importanta, justa si europeana, ca si institutie a garantarii drepturilor colective ale minoritatilor”, a mai spus Balazs Izsak.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.