PNL si PD vor sustine, in Camera Deputatilor, forma propusa de Guvern pentru declaratiile de avere si nu pe cea adoptata de Senat, a declarat, ieri, deputatul Eugen Nicolaescu, liderul grupului politic liberal. Liderii grupurilor parlamentare ale coalitiei guvernamentale (PNL, PD, PUR si UDMR) s-au intalnit, ieri, cu deputatii din Comisia juridica, de disciplina si imunitati care fac parte din cele patru partide pentru a conveni asupra unei pozitii comune in privinta declaratiilor de avere si de interese. Nicolaescu, care a precizat ca termenul de intocmire a raportului Comisiei juridice este foarte scurt, respectiv pana pe 28 aprilie, si-a exprimat speranta ca deputatii PUR si UDMR vor reusi, in urmatoarele doua zile, sa ajunga la un punct de vedere cat mai apropiat de ceea ce doreste Guvernul.

Sergiu Andon (PUR), presedintele Comisiei juridice, a spus ca, personal, inclina catre forma Guvernului si ca umanistii pornesc la drum, in aceasta privinta, cu ideea de a nu face obstructii, de a da un exemplu de maturitate si de atasament fata de bunele intentii cuprinse in forma propusa de Executiv si de a face acei pasi inainte pe care societatea ii asteapta in ceea ce priveste transparenta si lupta impotriva coruptiei. Din cei 23 de membri ai Comisiei juridice, 12 apartin Puterii (5 PNL, 3 PD, 2 PUR, 1 UDMR, 1 minoritati) si 11 Opozitiei (8 PSD si 3 PPRM).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.