Procurorii si politistii vor verifica implicarea retelei interlope condusa de Sile Pietroi in prestarea unor servicii pentru politicieni in campania electorala, a declarat astazi, Maximilian Balasescu, procuror la Tribunalul Bucuresti.

Procurorul Maximilian Balasescu a declarat ca exista informatii privind legaturi ale acestei retele cu oameni politici in campania electorala. Acestea urmeaza sa fie verificate.

Procurorii si polistii au relatat, intr-o conferinta de presa, cum a fost prinsa reteaua condusa de Vasile Fierbantu, cunoscut drept Sile Pietroi, dupa ce fortele de ordine au facut 25 de perchezitii, miercuri dimineata. Au fost ridicate si duse la sediul politiei 16 persoane care fac parte din aceasta retea ce se ocupa cu infractiuni de violenta, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Bucuresti, comisar Christian Ciocan.

"Incepand cu luna octombrie anul trecut, mai exact la data de 2 octombrie, la sectorul 3 politie a fost depusa o plangere pentru savarsirea infractiunii de santaj. In acel moment au inceput si investigatiile (...). As vreau doar sa mai precizez ca, in aceasta dimineata (n.r. miercuri), au fost efectuate simultan 25 de perchezitii la locatii din Municipiul Bucuresti si judetul Ilfov, respectiv comunele Glina, Catelu si Pantelimon. Nu s-a opus rezistenta. Mai multe persoane au fost conduse la sediul Politiei Capitalei si se afla in acest moment in cercetari", a afirmat comisarul Ciocan.

La rindul sau, procurorul Maximilian Balasescu a declarat ca reteaua lui Sile Pietroi actiona in Glina si ar fi incercat sa patrunda si in Bucuresti.

"Anturajul lui (n.r. Sile Pietroi) se bazeaza in primul rand pe relatii de rudenie, majoritatea fratilor lui fac parte din aceasta familie, plus prieteni care in general au fost sportivi, gen Gigi Boxeorul, Dan Tramvai si Purice Toaca", a declarat procurorul.

Procurorul a povestit cum s-a ajuns la aceasta retea. "In cursul anului 2007, mai precis in 2 octombrie, Sectorul 3 a fost sesizat cu o plangere privind infractiunea de inselaciune si santaj, constand in inducerea in eroare a unei persoane sa cedeze un contract de leasing privind 6 autoturisme.

Cand persoana si-a dat seama ca a fost inselata, invinuitul Sile Pietroi impreuna cu alte persoane din anturajul lui care sunt cercetate au incercat sa il intimideze urmarind victima, prin locuri publice, respectiv magazine sau chiar la domiciliul acestuia, atragandu-i atentia ca in cazul in care incearca sa-ti recupereze aceste autoturisme care au ajuns in posesia lui, va avea repercursiuni aceasta actiune a lui. Deci cu alte cuvinte sa nu reclame organelor de politie", a declarat Maximilian Balasescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.