Oprescu urmeaza a fi declarat Primar General al municipiului Bucuresti, dupa ce a castigat turul doi al alegerilor locale, adunand 73.221 de voturi in plus fata de contracandidatul sau din PD-L. La scrutinul de duminica s-au prezentat la vot 31,49% dintre bucurestenii cu drept de vot.

Presedintele BEM, Ileana Danaila a precizat ca ultima contestatie pe care biroul o mai avea de analizat ieri, pentru a putea finaliza centralizarea tuturor celor 1.181 de sectii de votare a fost respinsa.

"Urmeaza sa generam si sa supunem spre semnare membrilor BEM procesele verbale centralizatoare iar in cursul zilei de astazi le vom trimite la BEC, urmeaza sa transmitem Tribunalului Bucuresti cererea de validare a primarului general, sa inaintam catre CGMB dosarul cu situatia aferenta pentru a se constitui si valida Consiliul Municipiului Bucuresti, dupa care,daca nu mai intervine altceva, ramane sa procedam la defiintarea Biroului Electoral Municipal", a explicat Danaila atributiile pe care le mai are de indeplinit Biroul.