Presedintele PD-L, Emil Boc, a declarat ieri, dupa infrangerea lui Vasile Blaga in cel de-al doilea tur pentru Primaria Generala, ca nu ii recomanda acestuia sa demisioneze din functia de lider al filialei Bucuresti.

Boc a tinut sa sublinieze ca nu are nimic de reprosat "nimanui de la Bucuresti" si i-a multumit lui Blaga pentru scorul obtinut in alegeri. Motivul pentru care Boc refuza demisia acestuia este ca Blaga are o autoritate puternica in randul filialei Bucuresti, care ar putea sa ramana slabita fara liderul sau.

La unison

Imediat dupa anuntarea rezultatelor celui de-al doilea tur de scrutin, liderii PD-L au incercat sa creeze impresia de unitate, aplaudandu-l pe Vasile Blaga si felicitandu-l pentru efortul depus in campania electorala. "Ai invins - continua, esti invins - continua", a afirmat Emil Boc, dezamagit ca bucurestenii au ales sa dea un "vot emotional" pentru Sorin Oprescu. Boc l-a felicitat apoi pe Cristian Poteras pentru succesul obtinut la sectorul 6 si si-a exprimat convingerea ca PD-L va invinge PSD la alegerile parlamentare din toamna. Liderul PD-L a negat ca ar fi discutat cu Vasile Blaga despre demisia acestuia din fruntea PD-L Bucuresti si a afirmat ca nici nu ii va recomanda acest lucru.

Sustinere

La sediul de campanie al democrat-liberalilor si-a facut aparitia si presedintele Traian Basescu, acesta luand parte la discutii ce au durat peste doua ore. La randul sau, seful statului a subliniat ca Vasile Blaga a avut o performanta "foarte buna" si a sustinut ca nici el nu s-ar fi descurcat in fata unei coalitii formate din PNL-PSD-PC si trusturi de presa. Basescu a afirmat ca ii va sustine pe democrat-liberali pentru ca si acestia l-au sustinut la referendumul pentru suspendare de anul trecut, cat si pe perioada mandatului. "Sunt partenerii mei", a conchis Basescu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.