Biroul Electoral al Municipiului Bucuresti nu a putut valida, pana ieri dupa-amiaza, rezultatele finale ale alegerilor din Capitala pentru primarul general si pentru patru dintre primarii de sector, pentru ca nu apucase sa solutioneze cele 29 de contestatii venite de la sectii de votare din sectorul 5, privind reverificarea voturilor nule. Reprezentantii partidului au contestat atat procedura de numarare, cat si pe cea de centralizare a voturilor.

Presedintele Biroului Electoral Municipal Bucuresti, judecatorul Ileana Danaila, a explicat ca la 29 de sectii de votare din sectorul 5 al Capitalei contestatiile au fost formulate de reprezentantii PD-L. Conform precizarilor presedintelui Biroului Electoral Municipal, este vorba de reverificarea mai multor voturi, „intre doua si zece voturi pe fiecare sectie“.

Judecatorul Ileana Danaila a precizat ca aceste contestatii vor fi luate in discutie daca a fost respectata procedura stabilita de Biroul Electoral Central la primul tur al alegerilor locale, si anume daca exista intampinari depuse la fiecare sectie, precum si o contestatie scrisa.