"Am reusit sa egalam ceea ce am obtinut in 2004, in pofida faptului ca in aceste alegeri s-a prezentat PCM, care fata de UDMR a obtinut 11 primari", a prezentat Marko situatia formatiunii sale dupa cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale. Astfel, UDMR a castigat in urma primului tur de scrutin 148 de primarii, carora li s-au adaugat inca 36 din turul al doilea, pentru a se ajunge la un total de 184. Uniunea are 2195 consilieri locali si 89 de consilieri judeteni.

"In pofida unor prognoze negative si a unor incercari de a diviza electoratul UDMR, am castigat alegerile, comunitatea maghiara si-a intarit increderea fata de UDMR", a afirmat Marko, ca o concluzie a bilantului facut de Consiliul Permanent al formatiunii, urmand ca o analiza finala sa aiba loc pe 28 iunie, la Targu Mures, unde se va reuni Consiliul Reprezentantilor Unionali.

Marko Bela a vorbit despre cateva rezultate importante pentru Uniune, precum castigarea primariei Sf. Gheorghe, a celei din Satu Mare, oras in care prezenta maghiarilor este "cu mult sub 50%", a celei din Jimbolia, cu 15% maghiari.