Mircea Geoana i-a convocat luni la sediul PSD pe invingatorii la alegerile locale, pentru a marca triumfalist victoria partidului in fata camerelor de luat vederi, dar mai ales pentru a incerca sa „puna batista pe tambal“ intre taberele care si-au declarat razboi inca din perioada campaniei electorale.

In cazul in care Sorin Oprescu va fi declarat castigator la Bucuresti, aripa Iliescu va avea argumente pentru atacurile pregatite impotriva lui Mircea Geoana. Totodata, si Marian Vanghelie va avea argumente impotriva noului sau dusman, Miron Mitrea, pe care l-a acuzat de blat cu PD-L. De altfel, ieri, in ziua alegerilor, organizatia PSD Bucuresti, condusa de Vanghelie, s-a mobilizat pentru a-i aduce voturi lui Sorin Oprescu, cel pe care acelasi Vanghelie il califica acum doua saptamani ca fiind „demagog“ si slujitor al unor grupuri de interese.

Chiar si Organizatia PSD Sector 2 a facut mobilizare pro-Oprescu la urne, desi primarul ales al sectorului, pesedistul Neculai Ontanu, declarase public ca el le cere alegatorilor sai sa il voteze pe Vasile Blaga. „Noi nu am putut sa le spunem membrilor si simpatizantilor nostri sa voteze cu Blaga si cu PD-L, pe mine m-ar fi durut sufletul sa votez cu PD-L“, declara duminica presedintele de la sectorul 2, Rodica Nassar, vicepresedinte al partidului.