Opozitia de stanga ar putea obtine o victorie in alegerile pentru functia de primar al Bucurestiului, sporind sansele accederii din nou la putere dupa scrutinul parlamentar de la sfarsitul anului. Este concluzia analizei efectuate de agentia Reuters, monitorizata de Mediafax.

"Sondajele de opinie arata ca Sorin Oprescu, care candideaza ca independent dar este sustinut de Partidul Social-Democrat (PSD), ar putea obtine o victorie la limita in fata lui Vasile Blaga, candidatul Partidului Democrat-Liberal (PD-L), care are legaturi cu presedintele Traian Basescu. Daca Oprescu va ajunge primar, aceasta situatie ar putea ajuta fortele de stanga sa negocieze viitoare aliante pentru formarea guvernului dupa alegerile parlamentare, in conditiile in care probabil nicio formatiune nu va obtine majoritatea", explica Reuters.

"Lupta pentru Bucuresti este lupta pentru Romania", declara Valeriu Stoica (PDL).

"Atat fortele de stanga, cat si PD-L spera sa se claseze pe primul loc, dupa ce au obtinut aproximativ 30 la suta din voturi in primul tur de scrutin desfasurat la 1 iunie. Partidul Liberal, al premierului Calin Popescu Tariceanu, pare sa fi fost sanctionat din cauza luptelor interne si a incetinirii ritmului reformelor", subliniaza Reuters.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.