“Poate ar trebui sa ne gandim, intr-o viitoare revizuire a Constitutiei, si la eliminarea imunitatii pentru fapte penale savarsite de presedinte, mai ales atunci cand este vorba despre fapte penale petrecute inainte de intrarea in mandat. In acest fel, nu ar mai putea fi invocata imunitatea prevazuta de Constitutie in cercetarea penala a lui Basescu in Dosarul Flota.

Indiferent de cate expertize va decide Daniel Morar pentru a spala acest dosar, suspendarea cercetarii penale a lui Basescu, pe motiv de imunitate prevazuta in Constitutie, afecteaza credibilitatea Justitiei si poate crea dificultati in ceea ce priveste continutul raportului Comisiei Europene privind progresul Justitiei in tara noastra dupa ce ne-a parasit Monica Macovei’, afirma Adrian Nastase intr-un text postat pe blogul personal.

Afirmatiile lui Nastase vin dupa ce presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca din Proclamatia de la Islaz ar trebui sa se preia in viitoarea Constitutie a tarii articolul legat de responsabilitatea ministrilor.