Presedintele Organizatiei de Tineret a PD-L, Monica Iacob Ridzi, a facut un apel catre bucuresteni sa iasa duminica la vot si le-a cerut acestora, printr-o scrisoare deschisa, sa voteze cu Vasile Blaga,nu cu Sorin Oprescu, pe care l-a caracterizat drept "omul lui Ion Iliescu" si "haiducul pesedist", relateaza NewsIn.

Documentul prezentat astazi de Monica Iacob Ridzi incepe cu formula "draga prietene" si este adresat tuturor tinerilor din Bucuresti, erijandu-se intr-un atac la adresa fostului presedinte, Ion Iliescu, si implicit la adresa candidatului la Primarie, Sorin Oprescu.

"Bucurestiul a fost primul oras liber de Ion Iliescu si de tot ce a promovat el rau in politica romaneasca - coruptie, aroganta, injustitie, hotie, subdezvoltare. Ion Iliescu si partidul stat, PSD- mostenitorul ucigas al partidului comunist- au fost inlaturati de la putere de tineri, in aplauzele tuturor", face ea o comparatie, indemnandu-i pe tineri sa voteze si de aceasta data impotriva lui Oprescu si Iliescu.

Iacob Ridzi aminteste de evenimentele din 1989 si de cele de dupa, iar rezultatele, spune ea, s-au vazut pentru ca "noua clasa a imbogatitilor sta pe ruinele fostelor uzine de stat privatizate, preluate si distruse in buna masura de cei care si-au vopsit uniformele in 1989".

Potrivit liderului tinerilor PD-L, Iliescu nu a reusit niciodata sa controleze Capitala, iar acum el incearca o noua manipulare si l-a impins pe "cel mai fidel om al sau", Sorin Oprescu, sa ceara voturile bucurestenilor.

"Toata aceasta mascarada nu are decat un singur scop- preluarea conducerii PSD de citre Ion Iliescu si oamenii sai", se mai arata in scrisoarea deschisa a OTPD-L. Totodata, documentul sustine ca Iliescu vrea sa cucereasca Bucurestiul, apoi sa revina la conducerea PSD, "de pe umerii lui Sorin Oprescu".

"Cat de puternici sa fie umerii lui Sorin Oprescu incat sa sustina intreg trecutul tenebros al lui Ion Iliescu, aroganta inimaginabila a lui Adrian Nastase, dosarele grele ale lui Miron Mitrea sau reteaua de infractori girata de ei? Ce le-ar putea transmite acesti oameni tinerilor? Cum ar putea Ion Iliescu, Miron Mitrea sau Adrian Nastase sa comunice cu tinerii in alt fel decat intrebandu-i: „V-a placut piesa cu domnul Oprescu in rolul haiducului PSD-ist”?", se intreaba Monica Iacob Ridzi.

De asemenea, liderul OTPD-L raspunde la intrebare spunand ca tinerii democrat-liberali nu pot uita aceste lucruri si de aceea nu voteaza Sorin Oprescu- un om care reprezinta trecutul si care opreste Bucurestiul.

Pe de alta parte, Monica Iacob Ridzi s-a plans ca este "cea mai violenta campanie electorala" si a spus ca ea insasi a fost agresata de bodyguarzii candidatului PNL la Primaria Petrosani, Alin Simota, drept pentru care a depus si o plangere penala. Ea a facut apel catre tinerii PD-L sa nu se implice in acte de violenta in campania electorala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.