Fostul presedinte Emil Constantinescu a declarat, ieri, pentru “Gardianul” ca o eventuala alianta a PNL cu PSD este preferabila uneia cu PD-L, pentru ca inseamna o cooperarea la vedere intre partide cu doctrine diferite.
El a precizat ca o astfel de solutie ar fi mai buna decat “marsava manipulare” pe care o promoveaza Basescu si Stolojan, doi fosti securisti, actualmente corupti. Vicepresedintele PNL Crin Antonescu il aproba pe fostul sef al statului si ameninta cu demisia din partid daca Basescu va primi sprijinul colegilor sai pentru un nou mandat. La randul lui, PSD-istul Ilie Sarbu a sustinut ca doctrinele nu trebuie sa fie un impediment in calea colaborarilor politice.

Intrebat cum vede acum o alianta cu fostii adversari politici, Emil Constantinescu a explicat pentru “Gardianul” de ce sustine o astfel de idee: “Dupa parerea mea, cel mai grav pericol pentru orice societate e confuzia, nu adversarul. Romania se afla intr-o situatie morala si politica mult mai grava decat cele din ‘92 si ‘96, cand era foarte clar cine sunt cei care apara democratia si cine slujeste neocomunismul. In momentul de fata, desi s-au inregistrat progrese remarcabile din punct de vedere economic, social si al securitatii, societatea e macinata de confuzie. Iar numele confuziei este PD-L, ca reprezentant al dreptei din Romania. Reprezentantii fostului FSN si colaboratorii Securitatii Traian Basescu si Theodor Stolojan, fosti nomenclaturisti (conform hotararii CC publicate de Institutul pentru studierea Crimelor Comunismului, ei se incadreaza exact in cei 2.400 membri ai nomenclaturii comuniste) sunt mai rai decat cei cu care ne luptam in trecut si care cel putin isi asumau trecutul. Si raul absolut in societatea romaneasca e acea parte a elitei intelectuale care a acceptat aceasta confuzie si o intretine, prin ideea «raului cel mic», inca din 2000”, acuza Constantinescu, care face si o deosebire neta intre riscurile aliantei cu PSD fata de cele ale refacerii Aliantei D.A.: “Una e cooperarea la vedere cu diferente de doctrina intre liberalism si social-democratie si mult mai rea este marsava manipulare a fostilor securisti, care acum sunt si exponenti ai coruptiei. Ati uitat cine confisca valuta sau cine a condus campania din 1996 impotriva mea? Stolojan!”, mai spune Emil Constantinescu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.