Potrivit declaratiilor oficiale, grupul 322 are putine fisuri. Blaga este sigur doar de sustinerea lui Traian Basescu, PD-L, PIN si Neculai Ontanu

In vreme ce au loc ultime si dure confruntari electorale intre Vasile Blaga (29,56%), candidatul PD-L pentru Primaria Capitalei, si Sorin Oprescu (30,12%), autoproclamat independent, dar sustinut de PSD, optiunile partidelor sunt conturate, toate formatiunile mai cunoscute facand recomandari electoratului.

Ramas fara candidatul oficial Cristian Diaconescu in competitie, PSD a dat, la recomandarea presedintelui de onoare, fost sef al statului, Ion Iliescu, un mesaj clar pentru sustinerea lui Sorin Oprescu si izolarea PD-L acolo unde exista candidati ramasi de la alte partide in turul doi. La randul sau, actualul presedinte al tarii, Traian Basescu, a dat un semnal clar de sustinere a candidatului PD-L Vasile Blaga. Daca la inceput actualul primar al sectorului 1, Andrei Chiliman, care se bucura de aprecierile social-democratilor, nu s-a aratat prea incantat de sustinerea acestora, acum candidatul liberal se bazeaza pe voturile PSD, pentru a carui mana intinsa este multumit. Exceptia din PSD se numeste Neculai Ontanu, primarul sectorului 2, care a anuntat foarte clar ca il sustine pe Vasile Blaga. Cristian Diaconescu a spus ca nici unul din candidati nu va avea votul sau. Daca dupa turul intai Marian Vanghelie, seful filialei PSD Bucuresti, spunea ca electoratul "are de ales intre doua rele", zilele trecute el si-a nuantat oarecum pozitia fata de Oprescu, punand unele filiale sa-l sustina in campanie, el personal aratandu-se dispus sa lucreze cu "prietenul lui Bobic si Popoviciu".

Liberalii au spus oficial ca nu se baga si ca n-ar sustine pe nici unul din cei doi candidati la Primaria Capitalei, dar au lasat sa se auda voci in favoarea lui Oprescu, de genul celei lui Crin Antonescu si a lui Puiu Hasotti, si critici la adresa PD-L. Antonescu este, de asemenea, si cel care s-a pronuntat deschis pentru alianta PNL-PSD, alaturi de Bogdan Olteanu, care negociaza deja cu Viorel Hrebenciuc. Candidatul PNL Ludovic Orban, al carui procentul obtinut la primarie a fost sub media nationala a partidului, a imbratisat ieri pozitia initiala a lui Marian Vanghelie, spunand ca "bucurestenii au de ales intre doua rele si nu pot sa-i sfatuiesc sa aleaga intre aceste doua rele". Orban a povestit ca a fost vizitat de tot felul de soli din partea ambilor candidati, dar ca a decis ca pana la urma sa-i sfatuiasca pe bucuresteni sa voteze dupa propria lor constiinta.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.