Sorin Oprescu a declansat ieri un razboi pe viata si pe moarte in PSD, intre Marian Vanghelie si Miron Mitrea. Oprescu a declarat, intr-o conferinta de presa, ca Vasile Blaga si seful de campanie al PSD, Miron Mitrea, s-au intalnit in urma cu doua zile la un restaurant si au negociat impartirea sectoarelor Capitalei intre PD-L si PSD.

Candidatul independent a adaugat ca „unii“ i-au spus ca „s-au negociat capul lui Oprescu“ si infrangerea sa, Mitrea punand pe masa 150.000 de voturi obtinute de PSD in primul tur al alegerilor.

Acuzat direct, Miron Mitrea a declarat, citat de MEDIAFAX, ca nu avea cum sa se intalneasca cu Vasile Blaga, asa cum a sustinut Sorin Oprescu, intrucat se afla de sambata intr-un spital din München.

Culmea este ca dezvaluirile lui Oprescu l-au incaierat pe Miron Mitrea cu propriii colegi, respectiv cu presedintele de la Bucuresti, Marian Vanghelie. Mai mult decat atat, potrivit unor surse din conducerea PSD Bucuresti, chiar Vanghelie a fost cel care i-a furnizat lui Oprescu informatia referitoare la intalnirea de taina dintre Miron Mitrea si Vasile Blaga.

„Noi stiam de ieri de aceasta intalnire, care a avut loc vineri seara la restaurantul Bradet din Cotroceni (un restaurant cu specific libanez de pe Strada Carol Davila - n.n.). Mitrea a plecat a doua zi din tara“, au declarat pentru Cotidianul sursele din conducerea PSD Bucuresti. Sursele citate sustin ca, la intalnirea cu Vasile Blaga, Miron Mitrea si-ar fi exprimat dorinta ca liderul PD-L, odata ajuns primar al Capitalei, sa nu il desemneze pe Vanghelie ca viceprimar.

Totodata, potrivit informatiilor detinute de oamenii lui Vanghelie, Mitrea ar fi discutat cu candidatul PD-L despre o serie de „solutii“ pentru a facilita victoria lui Sebastian Bodu in alegerile de duminica pentru Primaria Sectorului 5. Liderii PSD Bucuresti acuza o strategie pusa la cale in Kiseleff, care vizeaza inlocuirea lui Vanghelie de la presedintia PSD Bucuresti si care se bazeaza pe infrangerea lui la alegerile de duminica. La originea acestei strategii s-ar afla Miron Mitrea, Viorel Hrebenciuc si finantatorul principal al lui Mircea Geoana, Robert Negoita, miliardarul numit secretar executiv la PSD in ciuda opozitiei vehemente a lui Vanghelie.

De unde a pornit scandalul intre Mitrea si Vanghelie, aliati de nadejde pana la inceputul campaniei electorale? Se pare ca securea razboiului a fost dezgropata in urma cu doua saptamani, cand Mitrea i-a cerut lui Vanghelie sa achite o factura de doua milioane de euro pentru firma lui Cristian Burci, Global Media, care s-a ocupat de campania electorala de la Bucuresti, inclusiv de cea a primarului de la sectorul 5.

Potrivit informatiilor noastre, Vanghelie a refuzat sa plateasca, spunandu-i lui Mitrea ca „s-a saturat de cati bani a dat la partid“. Au urmat doua reprize de scandal monstruos la Organizatia PSD de la sectorul 4, unde duminica a fost convocata o sedinta fara stiinta lui Vanghelie, pentru ca organizatia sa ii dea voturile in turul al doilea candidatului PC, Piedone, voturi negociate de Mitrea cu Dan Ioan Popescu.

Cert este ca Marian Vanghelie si-a schimbat declaratiile radical, spunand ieri, la Realitatea TV, ca doreste ca Sorin Oprescu sa castige alegerile la Bucuresti si ca nu s-ar opune nici revenirii acestuia in PSD. In ceea ce ii priveste pe liderii PSD care negociaza cu PD-L, Vanghelie a declarat, citat de MEDIAFAX, ca „unii“ colegi din PSD, de la centru, „s-au indragostit brusc“ de PD-L si fac, in perioada de campanie pentru turul doi al alegerilor pentru Primaria Capitalei, un „joc de glezne“ in acest sens.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.