PSD il vrea pe Sorin Oprescu. Intai la primarie si apoi la Cotroceni. Cu o saptamana inainte de alegeri, Adrian Nastase a anuntat ca Doctorul este in cantonament pentru meciul cu Basescu de la anul.

Adrian Nastase il vede pe Sorin Oprescu drept un foarte bun candidat la prezidentiale, in 2009, din pozitia de primar al Capitalei. Intrebat ieri, in cadrul unei emisiuni la Rea-litatea TV daca fostul candidat al PSD la Primaria Capitalei, Cristian Diaconescu, ar fi un potential candidat la alegerile prezidentiale, Adrian Nastase a raspuns: „Da, la fel ca si mine, la fel ca si multi altii din partid. Ramane sa discutam. La fel de bun ar fi si Sorin Oprescu, dupa ce castiga Capitala“.

Contactat de Cotidianul, presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca, in interiorul partidului, subiectul candidaturii la alegerile prezidentiale nu a fost inca abordat, insa nu a respins posibilitatea ca Sorin Oprescu sa reprezinte partidul in batalia impotriva lui Traian Basescu in 2009.

„E complet prematur sa discutam acum despre asta, noi mai avem cateva luni la dispozitie sa luam o decizie. Daca Sorin Oprescu va fi candidatul nostru depinde foarte mult de rezultatul alegerilor de duminica“, a explicat Mircea Geoana.

Acesta a tinut sa precizeze ca, „in mod cert, vor exista o dezbatere si un congres pentru desemnarea candidatului PSD la alegerile prezidentiale“ si ca el ar prefera ca acesta sa fie „din interiorul partidului“. „Aceia dintre noi care au demonstrat ca pot participa cu succes intr-o competitie electorala sunt potentiali candidati“, a mai spus Mircea Geoana. Presedintele PSD a tinut sa-si exprime si o optiune personala in ceea ce priveste identitatea viitorului candidat pentru Palatul Cotroceni: „Adrian Nastase isi doreste foarte mult aceasta candidatura, cred ca el ar fi foarte bun pentru aceasta pozitie“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.