Fostul presedinte Iliescu spune ca impozitul de 16% mareste falia dintre bogati si saraci, in timp ce strategul PSD Viorel Hrebenciuc o sustine.

Ion Iliescu ramane ferm in privinta cotei unice de impozitare existente acum. Cota despre care strategul PSD Viorel Hrebenciuc a declarat duminica, intr-un interviu pentru HotNews, ca ar putea fi acceptata de partid, in perspectiva unei guvernari alaturi de PNL. „La cum simt eu apele in partid, PSD va sustine mai mult ca sigur cota unica”, a spus Hrebenciuc.

Iliescu nu vrea insa cu nici un chip impozitul unic. „E o masura inechitabila, care din punct de vedere social a adancit falia dintre cei bogati si cei saraci. E falsa ideea pe care am auzit-o la domnul Hrebenciuc, cum ca i-ar ajuta pe cei din zona IMM-urilor.

Ei au alte probleme, am discutat cu zeci de reprezentanti ai lor. Sunt peste o suta de impozite si taxe diferite, care presupun o contabilitate speciala.”

In schimb, despre o eventuala alianta cu PNL, liderul de onoare al social democratilor spune ca este prematura o asemenea discutie. Liderul PSD, Mircea Geoana, a fost ceva mai ambiguu: „La inceputul lunii iulie vom lansa in dezbatere publica, in interiorul partidului si in afara partidului, elementele de oferta de guvernare, inclusiv cateva alternative de politica fiscala, si vom adopta un punct de vedere in toamna, in apropierea campaniei electorale“, a spus Geoana.

Este a doua oara cind Iliescu se opune ferm unui coleg de partid care este atras de cota unica, instrument fiscal creat de teoreticienii liberali.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.