Politica 9 Iunie 2008 01:06
Unul dintre principalii colaboratori ai candidatului independent Sorin Oprescu este un pedelist. Mai exact un subaltern de-ai lui Vasile Blaga. Il cheama Adrian Thiess si este membru PD-L la Sectorul 4.

Il cheama Adrian Ragnar Thiess. Si are o dubla, dar stranie calitate: este coordonator al campaniei electorale a lui Sorin Oprescu si, in acelasi timp, subaltern al lui Vasile Blaga in PD-L. Interesanta poveste a lui Thiess merge si mai departe: el a fost in 2001 consilierul presedintelui Ion Iliescu la Palatul Cotroceni, iar in 2004 candidat al PD-L pentru Camera Deputatilor.

In urma cu cateva zile, Cotidianul prezenta oamenii din jurul candidatului indepent pentru Primaria Capitalei, Sorin Oprescu, din seara anuntarii rezultatelor exit poll pentru Bucuresti. Unul dintre acestia era Adrian Thiess, dar in imediata apropiere a lui Oprescu mai puteau fi vazute si alte personaje interesante, precum Aurel Vlaicu (colaboratorul lui Viorel Hrebenciuc de la Camera Deputatilor), George Comsa (fost colaborator al principelui Radu Duda) sau Victor Dumitriu (fost secretar de stat in guvernul Nastase).
Adrian Thiess sustine ca a ajuns in stafful de campanie al lui Oprescu ca urmare a prieteniei care il leaga de Victor Dumitriu, seful campaniei lui Oprescu. „Este cel mai bun prieten al meu si am hotarat sa il sustin, mai ales ca echipa era formata doar din oameni tineri“, ne-a explicat Thiess.

Thiess recunoaste insa ca este si membru PD-L Sector 4. Adica este subordonat pe linie de partid al lui Vasile Blaga, contracandidatul lui Oprescu de la Bucuresti. In 2004, Thiess a candidat din partea Aliantei D.A. pentru Camera Deputatilor, pe listele de la Bucuresti, iar astazi este primul pe lista de asteptare. In mod normal, Thiess ar trebui sa devina deputat al PD-L, un loc de deputat la Bucuresti fiind liber in urma demisiei deputatului Nicolae Bara. Numirea lui Thiess in functia de deputat ar trebui semnata de Vasile Blaga, in calitate de sef al PD-L Bucuresti si secretar general al partidului, respectiv aprobata de fostii copresedinti ai Aliantei D.A., Emil Boc si Calin Popescu Tariceanu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.